כן, כולם מכירים אותן. וכן, שלושתן חברות ענק שמגלגלות מיליונים בשנה, אבל המקום שבו הן מתממשקות (בעולם העיצוב), הוא לוגו מבוסס מתמטיקה וכשאני אומרת מתמטיקה אני מתכוונת לסדרת פיבונאצ'י ויחס הזהב. בזכות השימוש בהם, הלוגואים של חברות אלו נראים 'נעימים לעין', 'הרמוניים' ו'נקיים'.
"אז רגע, עכשיו את אומרת לי שאני צריך להחליף את הלוגו שלי ללוגו מבוסס מתמטיקה?", שאל אותי לקוח שקר כלשהו היום בבוקר, כששוחחנו אודות יצירת לוגו מחודש לעסק שלו. עניתי ש"זה לא חובה. יש שלל דרכים יצירתיות ומגוונות לעיצוב לוגואים מעניינים לעסק, אך מכיוון שהזיקה הטבעית של העסק שלך היא עולם הטכנולוגיה אני ממליצה על כך בחום.
אגב, אם היית לקוח אמיתי כנראה שלא היה לי זמן לכתוב מאמר והייתי יושבת לעצב באילוסטרייטור".
משיחה זו ושיחות נוספות עם לקוחות הסקתי שיצירת מאמר אשר ייצור סדר בכל עולם העיצוב המתמטי יחסוך לי זמן יקר.
הבה נתחיל, מה זה בכלל יחס הזהב ופיבונאצ'י? איפה זה נמצא בטבע? וכיצד ניתן להשתמש בהם לתועלתנו?
סדרת פיבונאצ'י בקצרה- סדרה שבה כל איבר שווה לסכום שני קודמיו.
סדרת פיבונאצ'י קרויה על שם לאונרדו מפיזה (הידוע בכינוי "פיבונאצ'י"), שתיאר אותה לראשונה באירופה בספרו "ספר החשבוניה" בשנת 1202.
1+0=1
1+1=2
2+1=3
2+3=5
3+5=8
8+5=13
13+8=21
21+13=34
איך זה נראה בפועל? כאשר לוקחים קובייה שוות צלעות 1*1, ומשכפלים אותה מקבלים את האיבר הבא
איפה זה קיים? האמת? שבכל מקום. החל מהצורה שבה הDNA שלנו בנוי, גדילת צמחים, צורת פרחים ואפילו גלקסיות "היכן שיש חומר, יש גאומטריה". .
גם לאונרדו דה וינצ'י השתמש בסדרה זו בציורים שלו.
פה זה מתחיל להתחבר לנו עם עיצוב. לאחר שיצרתי את התבנית הזו, אני מכניסה עיגולים לתוך הריבועים, בצורה מושלמת. עם עיגולים אלה, ללא שינוי גודלם! (כדי לשמור על היחס), אעצב את הצורות שאני מעוניינת ליצור. (כמו תפוחים, ציפורים, כרישים, חוביזות.. קיצר הבנתם 😉 ).
יחס הזהב בקצרה- קבוע מתמטי שבו חלוקת כל איבר (פיבונאצ'י) בקודמו שווה לסכום 1.61…
יחס זה התגלה על ידי אחד מתלמידיו של פיתגורס; הוא תואר בספרו של אוקלידס, "יסודות", לפני כ-2,300 שנים. בימים ההם כונה היחס בשם "יחס קיצוני וממוצע".
אני אתחיל במספרים 34 ו-21 הגדולים שבספירלה. אז אם לוקחים את 34 ומחלקים ב-21 שכאן, מקבלים 1.618.אם לוקחים 55 ומחלקים ב-34 שכאן, 55 חלקי 34, זה 1.618. אז אם לוקחים 89 ומחלקים ב-55, 89 חלקי 55, אז תמיד לוקחים את המספר שלפני, מחלקים ומקבלים 1.618.
לסיכום-העקרונות המתמטיים נמצאים בכל דבר שאנחנו מסתכלים עליו בטבע. כאשר אנו ניגשים לעיצוב, בפרט עיצוב חשוב, כמו לוגו, יש לקחת את עקרונות אלו בחשבון. במידה ואתם לא מתמצאים בעיצוב, יש לפנות למעצב גרפי שווידאתם איתו שהוא אכן מכיר את עקרונות אלו ומשתמש בהם. תודה שקראתם ועד לפעם הבאה, שיהיה לכם מצב רוח זהב:):)
פופאפ הוא כפתור קטן בצידי האתר שבלחיצה עליו גורם לפתיחת "חלון קופץ" ובו אפשר לכתוב טקסטים ולעצב תמונות כמו דף רגיל, לפנק מידי פעם בקופון אבל יש לו פאנץ'; ניתן לשלוט על ההופעה שלו.
ניתן גם לתכנן את הופעת הפופאפ לפי הגדרות שמעידות על "כוונות" מסויימות של הגולש, כמו חלון קופץ מותאם לביקורך הראשון באתר או חלון קופץ לאחר שגלשת 4 דקות באתר, בנוסף אפשר להגדיר את הופעתו לטריגרים מורכבים כמו מעבר תנועת עכבר שמעידה על כוונות יציאה מהאתר ועוד